.

Wereld vol bruggen

Op 23 September 2017 is de dag waarop  precies 50 jaar terug de Papendrechtse Brug open ging voor her verkeer. Op www.FotoPapendrecht.nl heb ik drie series foto’s geplaatst  Meer series over bruggen hier op deze site  met o.a. als titel “Een wereld  vol  bruggen”

 

Wie veel  reist kan veel verhalen  en met behulp van foto’s de verhalen versterken. . In ruim 40 jaar bezochten  wij zo’n  45 landen. Niet overal maakten we foto’s en  waren bruggen niet het eerste onderwerp. Toch kwam ik tot een aardige selectie met soms een verhaal.

 

 In 2014 bezochten we San Francisco en vooraf was de ultieme droom om samen de Golden Gate Bridge over te fietsen . Voorwaarde van mij was wel het huren van een E-bike. Alleen was er bij de verhuurder een probleempje. Er moest naast de huur, een borg afgegeven worden van  $ 2500,00. Ik probeerde de dame achter de balie duidelijk te maken dat we fietsen wilden huren en niet kopen. Maar men was onverbiddelijk. De E-bikeswaren splinternieuw en men wilde het risico afdekken. We zijn op een hybride de brug over gefietst.  Qua prestatie met  iets meer voldoening. De brug was de fietsdag volledig wolken vrij m .a.w. een Gouden Brugdag.

 

Veel  triester is het volgende. In 2016 bezochten we Indonesië. In de laatste week waren we op het eilandje Nusa  Lembongan. Ik had me voorgenomen om in ieder geval over de Suspensive Bridge ( = hangbrug) te lopen naar het kleine naast  gelegen eilandje Ceningan .  Bekend  was dat midden op de brug  een bordje hing met de tekst “niet meer dan één scooter  op de brug” . Over het aantal personen werd niet gesproken. De avond voor ik over de brug zou lopen kwamen eilandbewoners terug van een feestelijke bijeenkomst: Silence for  the Sea.  Ze liepen met teveel mensen tegelijk de brug op. Die stortte in en 9 mensen overleefden het ongeval niet.

 

Veel  langer terug (1980) vierden we vakantie het voormalig Joegoslavië van president Tito. We bezochten  de beroemde boogbrug van Mostar. Tijdens de burgeroorlog  (1992) werd de uit de 16e eeuw stammende brug vernietigd. Met steun de Unesco werd Stan Most  -  oude brug - in ere hersteld.

 

En zo hebben we  altijd wel een verhaal. Kijk met veel plezier naar deze serie en surf voor meer info op het Web.