Rotterdam kleurt

Rotterdam viert de hoogte van de stad

Een dertig meter hoge roze trap leidt de bezoeker van de Rotterdam Architectuur Maand naar een nog feller roze dak. Hoog boven de stad, op het dak van Het Nieuwe Instituut (HNI), zie je de skyline van Rotterdam in zijn volle glorie. Dit dak – Het Podium genoemd – is omgedoopt tot het hart van de Architectuur Maand.

Vanaf het uitkijkpunt is het spiegelende Depot Boijmans, met zijn daktuin vol bomen, de grote aandachtstrekker. Het Nieuwe Instituut is een grote roze spikkel in de reflectie van dit gebouw.

Overal in Rotterdam kun je deze maand de stad vanuit de hoogte bekijken. Neonoranje trappen leiden bij de Koopgoot naar de daken van het World Trade Center. Dwars over de Coolsingel bereik je via een zestig meter lange loopbrug de Bijenkorf. Torenhoge gebouwen zijn ineens op ooghoogte. Wie vanaf het dak naar beneden kijkt, ziet hoe een mierenhoop van mensen door elkaar heen krioelt in een compacte stad waar de kleur grijs domineert; ‘Manhattan aan de Maas’.

Het Podium is tot en met 17 augustus 2022 gratis te bezichtigen, na reservering van een tijdslot. De loopbrug over de Coolsingel is tot en met 26 juni te betreden, ook na reservering van een tijdslot.