Treinreizen, Zwitserland

De eerste week van maart 2020 maakten wij een busreis naar Oostenrijk. Het doel van deze trip was het maken van drie treinreizen in Zwitserland. Vanuit onze standplaats Feldkirch reden we driemaal met de bus via Liechtenstein naar Chur, het vertrekpunt van de treinen.

De eerste trip  was naar Arosa. Het had de dagen ervoor flink gesneeuwd en het uitzicht was grandioos winters. Met de Gondel naar ca. 2500 m. Gegeten in een berghut.

We waren met onze vrienden Gert en Wilma van Wijngaarden. Precies 40 jaar terug gingen we voor het eerst met elkaar skiën in Oostenrijk

De tweede treinreis was met de Bernina Express ruim vier uur van Chur naar Tirano. I.v.m. het  Corona-virus stapten wij in Pontresina uit de trein. Vandaar per bus terug naar Feldkirch.

 

Tocht drie was met de Glacier express naar Andermatt,  Een prachtige afsluiting van een korte , mooie en vermoeiende vakantie. Met de bus bezochten we ook Lech , waar de koninklijke familie jaarlijks verblijft. De koffie was goed in Hotel Post. De appteltaart nog beter.

De laatste foto is voor iedereen die wel eens naar een van de wintersport bestemmingen reisde, een bekend beeld.